Σε αυτή την ενότητα έχουμε δημιουργήσει μία σειρά με χρήσιμες συμβουλές σχετικές με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, προκειμένου να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τις καλύτερες λύσεις για τις ανάγκες σας.

Μπορείτε να επιλέξετε μια από τις ακόλουθες κατηγορίες για περισσότερες πληροφορίες.

Γενικά

Υποχρεούμαστε να εκτυπώσουμε τα αρχεία όπως μας αποστέλλονται, χωρίς χρωματικούς ή άλλους ελέγχους, επεξεργασίας ή διορθώσεις.

Οφείλει όποιος μας έχει στείλει αρχεία προς εκτύπωση να έχει διαβάσει τις σχετικές συμβουλές.

Δεν δεσμευόμαστε για τυπογραφικά λάθη από αρχεία που έχει δημιουργήσει. Η εταιρία δεν ευθύνεται για τυπογραφικά λάθη από αρχεία που αποστέλλονται αμφιβόλου ποιότητας, ανάλυσης, τεχνικών λαθών, αρχεία από μη γραφιστικά προγράμματα και ξένων πνευματικών δικαιωμάτων.

Η εταιρία δεν φέρει ευθύνη και δεν υποχρεούται να αλλάξει τυχόν πνευματικά δικαιώματα από αρχεία που αποστέλλονται προς εκτύπωση. Ευθύνη φέρει μόνο η εταιρία ή ο αποστολέας που λειτουργεί για λογαριασμό της.

Προδιαγραφές αρχείων (μακέτες, λογότυπα κλπ)

Προδιαγραφές αρχείων

  1. Η μορφή των αρχείων θα πρέπει να είναι: pdf, tiff, cdr, png, psd η gif
  2. Η κωδικοποίηση των χρωμάτων θα πρέπει να είναι σε CMYK
  3. Η ελάχιστη ανάλυση των μακετών θα πρέπει να είναι 300 dpi
  4. Στην κάθε μακέτα θα πρέπει να έχουν προβλεφθεί περιθώρια τουλάχιστον 3mm σε κάθε πλευρά καθώς και ορισμένα σημεία κοπής

Αποστολή των αρχείων

  1. Μπορείτε να στείλετε τα αρχεία σας μέσω email σε συμπιεσμένη μορφή (zip) εάν το μέγεθος των αρχείων δεν ξεπερνά τα 10 mb
  2. Στην περίπτωση που τα αρχεία σας είναι μεγαλύτερα των 10 mb, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες μεταφοράς μεγάλων αρχείων όπως το Sendspace και Wetransfer
  3. Σε κάθε περίπτωση που επιθυμείτε την αποστολή πολλών αρχείων θα πρέπει να τα συμπιέσετε σε αρχείο zip

Αυτοκόλλητα

Οδηγίες εφαρμογής αυτοκόλλητων γραμμάτων

Τοποθέτηση (επικόλληση) αυτοκόλλητης ταπετσαρίας

Εισαγωγή
Η επικόλληση αυτοκόλλητης ταπετσαρίας είναι μια απλή διαδικασία. Το μυστικό είναι να μην το δοκιμάσετε μονοί σας μιας και για την τοποθέτηση χρειάζονται δυο άτομα . Θα χρειαστείτε λοιπόν έναν καλό φίλο ή σύντροφο, και απλά ακολουθήστε τις οδηγίες. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η χρήση της ταπετσαρίας είναι καθαρά διακοσμητική και δεν ενδείκνυται για να καλύπτει μούχλα, ρωγμές ή υγρασία.
Τα εργαλεία που χρειαζόσαστε είναι ένα κοπίδι, ένα μολύβι , ένα μέτρο μια σπάτουλα (περιλαμβάνεται στην συσκευασία )και ένα γυαλόχαρτο.

Βήμα 1ο
Με το γυαλόχαρτο τρίψτε τον τοίχο έτσι ώστε να γίνει εντελώς λείος. Με ένα βρεγμένο πανί καθαρίστε τον τοίχο. Φροντίστε να κλείσετε τον γενικό διακόπτη εάν τοποθετείται την ταπετσαρία πάνω σε πρίζες. Αφήστε τον τοίχο να στεγνώσει.

Βήμα 2ο
Τοποθετήστε την ταπετσαρία σε μια καθαρή σκληρή επιφάνεια με το θέμα προς τα κάτω. Ξεκολλήστε το αυτοκόλλητο 20 εκατοστά από την πάνω μεριά.

Βήμα 3ο
Κολλήστε το πρώτο κομμάτι στο αριστερό άκρο του τοίχου χωρίς να αφαιρέσετε το υπόλοιπο χαρτί από το αυτοκόλλητο. Θα χρειαστείτε την βοήθεια του φίλου σας για να σιγουρευτείτε ότι είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τον τοίχο και το ταβάνι. Πιεστέ με την σπάτουλα την επιφάνεια που κόλλησε και προοδευτικά ξεκολλήστε το υπόλοιπο χαρτί πιέζοντας παράλληλα με την σπάτουλα έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν κυψέλες με αέρα ή ζάρες μεταξύ της ταπετσαρίας και του τοίχου. Όταν έχετε ξεκολλήσει όλο το χαρτί κόψτε με το κοπίδι το κάτω κομμάτι του αυτοκόλλητου που μπορεί να περισσεύει.

Βήμα 4ο
Κάθε αυτοκόλλητο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να πατήσει για 1 εκατοστά πάνω στο αριστερό του. Τοποθετήστε με τον ίδιο τρόπο και το επόμενο αυτοκόλλητο πατώντας 1 εκατοστό πάνω στο αριστερό αυτοκόλλητο. Μην ξεχνάτε να πιέζετε με την σπάτουλα να λειαίνετε και να καθαρίζετε τον τοίχο πριν την τοποθέτηση.

Διακόμηση με αυτοκόλλητα τοίχου

Ρίξτε μια ματιά στον χώρο σας κι αφήστε την φαντασία σας να δημιουργήσει. Μόνο εσείς γνωρίζετε το τέλειο σημείο στο σπίτι ή στον επαγγελματικό σας χώρο για ένα αυτοκόλλητο τοίχου.
Κοιτάξτε γύρω σας, στο καθιστικό, στη κουζίνα, στα υπνοδωμάτια, στο χολ… ακόμα και στο λουτρό. Θα εκπλαγείτε ανακαλύπτοντας πόσες θέσεις θα ήταν ιδανικές για ένα αυτοκόλλητο τοίχου. Γι’ αυτό μην περιορίζεστε στα παραδείγματα που παρουσιάζονται στις εικόνες του e-shop μας. Κάποιο σχέδιο που βλέπετε πάνω από έναν καναπέ μπορεί επίσης να είναι ιδανικό πίσω από το γραφείο σας, την τραπεζαρία σας, ή κάπου αλλού.

Χρήσεις χωρίς όρια!

Μην περιορίζεστε στην προκαθορισμένη και τετριμμένη διακόσμηση με κάδρα, αφεθείτε!!! Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και αφήστε τα σχέδια, να «εισβάλουν» και να επεκταθούν ακόμα και σε δύο τοίχους ταυτόχρονα ή σε οριζόντια ή και κάθετη διάταξη. Εντοπίστε το ιδανικό μέρος και τοποθετήστε τα με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο. Κάντε το χώρο σας ιδιαίτερο βάζοντας την προσωπική σας σφραγίδα. Προσπαθήστε να δώσετε περισσότερο βάθος και προσωπικότητα στο σπίτι σας με τα σχέδιά μας.

Η μόδα είναι εφήμερη!

Η μόδα αλλάζει συνεχώς και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε. Συνεπώς, οφείλει να μας κάνει να αισθανόμαστε καλά και να μας γεμίζει. Γι’ αυτό, θα πρέπει να νιώθουμε μια ευφορία κάθε φορά με αυτό που αντικρίζουμε στον προσωπικό μας χώρο. Αν σας κουράσει ένα σχέδιο ή θεωρείτε ότι είναι πλέον «ντεμοντέ», μπορείτε να το αλλάξετε με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε με ένα κάδρο, μια κουρτίνα ή ένα βάζο. Και να θυμάστε: οι τοίχοι σας είναι ζωντανοί χώροι που μπορούν να επιδείξουν οποιοδήποτε έργο τέχνης σε οποιαδήποτε μορφή ή να γίνουν οι ίδιοι μέρος αυτού.

Μην ανησυχείτε για το χρώμα του τοίχου σας!

Είναι εύκολο και οικονομικό. Το χρώμα και το σχέδιο που θα διαλέξετε, θα δημιουργήσει μια νέα και υπέροχη ατμόσφαιρα. Αν αποφασίσετε να κολλήσετε σε φρεσκοβαμμένο τοίχο, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην κολλητική ταινία κατά την τοποθέτηση του βινυλίου. Αν το χρώμα είναι ακόμα υγρό μπορεί να υποστεί ζημιά. Ωστόσο, σας παρέχουμε σχέδια με 24 υπέροχα χρώματα, αν αποφασίσετε να κρατήσετε τον τοίχο σας με το υπάρχον χρώμα του.

Ξεφύγετε από τα τετριμμένα!

Στην ιστοσελίδα μας, σας δείχνουμε κάθε σχέδιο μαζί με μια εικόνα με το τελικό αποτέλεσμα. Παρ’ όλα αυτά, ίσως είναι λίγο δύσκολο να το φανταστείτε πώς θα είναι τελικά στο σπίτι σας. Για να σας βοηθήσουμε, σας παρέχουμε μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων που δείχνει όχι μόνο το επιλεγμένο σχέδιο, αλλά και το χρώμα του φόντου σας, το οποίο αντιπροσωπεύει την επιφάνεια όπου θα εφαρμόσετε το αυτοκόλλητο βινυλίου στην πραγματικότητα. Η αντίθεση του χρώματος βινυλίου με το χρώμα της επιφάνειας εφαρμογής δεν είναι η μόνη πιθανότητα. Επίσης, μπορείτε να προσπαθήσετε να συνδυάσετε παρόμοιες αποχρώσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε τέλεια ένα αυτοκόλλητο βινυλίου σε βαθύ κόκκινο με ένα κόκκινο φόντο ή ένα γκρίζο αυτοκόλλητο βινυλίου με σκούρο γκρι φόντο.

Το μέγεθος μετράει!

Γι’ αυτό, τα περισσότερα από τα σχέδιά μας προσφέρονται σε διάφορα μεγέθη. Μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην επιφάνεια εφαρμογής. Σας ενθαρρύνουμε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα σχέδια, καθώς είναι εντυπωσιακά και μαγνητίζουν το βλέμμα!

Ρουχισμός

Διαστασιολόγιο T-Shirt

Διαστασιολόγιο Polo

Διαστασιολόγιο Polo μακρυμάνικο

Διαστασιολόγιο Φουτερ

Διαστασιολόγιο Μεγάλης Ποδιάς

Διαστασιολόγιο Μικρής Ποδιάς

Οδηγίες πλυσίματος T-Shirt

Για 100% βαμβάκι: Πλένετε στο χέρι η στο πλυντήριο, γυρνώντας ανάποδα το t-shirt , στους 30°C σε χαμηλές στροφές. Χρησιμοποιήστε μαλακό σαπούνι η μαλακτικό. Μην στεγνώσετε σε στεγνωτήριο για να αποφύγετε πιθανή συρρίκνωση.

Σιδερώστε το t-shirt με προσοχή, ποτέ πάνω στη στάμπα. Για να σιδερώσετε πάνω στη στάμπα μπορείτε να γυρίσετε το μπλουζάκι ανάποδα και να πατήσετε την πίσω πλευρά της στάμπας.

Σφραγίδες

Αλλαγή ταμπόν στις μηχανικές σφραγίδες

Αλλαγή ημερομηνία στις μηχανικές σφραγίδες

Σφραγίδες με εθνόσημο

Διευκρινίζεται επιπλέον ότι δια την παραγγελία και την πώληση στρογγυλών σφραγίδων που φέρουν το εθνόσημο απαιτείται υπηρεσιακό σημείωμα κατά τον κώδικα διοικητικής νομοθεσίας.

Πινακίδες

Πρεσαριστές πινακίδες για τρέιλερ και μοτοσυκλέτες 50cc

Οι πωλούμενες πρεσαριστές πινακίδες χρησιμοποιούνται αποκλειστικώς σε τρέιλερ, μπαγκαζιέρες, τροχόσπιτα, σκάφη και μηχανές 50cc. Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τις κρατικές πινακίδες για την έκδοση των οποίων αρμόδια είναι η υπηρεσία μεταφορών και επικοινωνιών, του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου βάσει της υπ’ αριθμ. Α-36117/2217/2000 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ (ΦΕΚ 1026Β). Η χρήση των πωλουμένων πρεσαριστών πινακίων ως κρατικών, συνιστά ευθεία παράβαση του άρθρου 216 παρ. 2 ΠΚ, δια την οποία αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο αγοραστής και όχι η εταιρεία.

Επαγγελματικές Κάρτες

Μέγεθος: Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε μέγεθος προτιμάτε για την επαγγελματική σας κάρτα. Όλα τα πορτοφόλια όμως έχουν θήκες για κάρτες διαστάσεων 8,5×5,5εκατοστά. Αυτό σημαίνει ότι αν η κάρτα σας δεν ταιριάζει στο μέγεθος του κλασικού πορτοφολιού, ο πιθανός πελάτης σας ίσως τη χάσει ή ακόμα και να την πετάξει.

Σχεδιασμός: Η επαγγελματική σας κάρτα δεν πρέπει να φλυαρεί. Αρκεί να αναφέρονται τα απαραίτητα, το ονοματεπώνυμο ή/και το λογότυπο ή το όνομα της εταιρίας σας, το αντικείμενο ενασχόλησής σας, τη διεύθυνση, το τηλέφωνο, το fax και το email σας. Η ιδανική επαγγελματική κάρτα κερδίζει τον πελάτη με την αμεσότητά της, την εύστοχη εικόνα ή το φόντο της και τον έξυπνο σχεδιασμό της.

Πλαστικοποίηση: Προσέξτε, η πλαστικοποίηση ΔΕΝ είναι σαν αυτή της αστυνομικής σας ταυτότητας. Πρόκειται για ένα λεπτό φύλλο ζελατίνης, ματ ή γυαλιστερό, που κολλάει ακριβώς επάνω στην κάρτα σας χωρίς να εξέχει απ’ αυτήν, και δε γίνεται αντιληπτό παρά μόνο αν η κάρτα σχισθεί. Η πλαστικοποίηση έχει περισσότερο πρακτικό παρά εξωραϊστικό ρόλο, καθιστώντας την επαγγελματική κάρτα πιο ανθεκτική σε υγρασία ή τσαλακώματα.

Βάρος: Το βάρος της επαγγελματικής σας κάρτας δεν πρέπει να είναι μικρότερο των 280γρ. σε απλό χαρτί και των 250γρ. σε ειδικό χαρτί.

Γραμματοσειρές και χρώματα: Μία επαγγελματική κάρτα δεν πρέπει να περιέχει πάνω από 2 γραμματοσειρές. Τα χρώματα των γραμμάτων και των εικόνων πρέπει να είναι τέτοια ώστε το κείμενο να είναι ευανάγνωστο.

Ειδικό χαρτί: Αν μπορείτε να διαθέσετε 10-20€ παραπάνω, μπορείτε να επιλέξετε να τυπώσετε την κάρτα σας σε κάποιο ειδικό χαρτί, σαγρέ, ιριδίζον ή άλλου είδους. Προσοχή όμως στις υπερβολές.

Ποσότητα: Τυπώστε μόνο όσες κάρτες σας είναι απαραίτητες. Το λογότυπο της εταιρίας σας ίσως μεταβληθεί, ο αριθμός τηλεφώνου σας ίσως αλλάξει, ίσως θελήσετε να προσθέσετε ένα νέο site στα στοιχεία σας. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να τυπώσετε νέες κάρτες. Γι’ αυτό το λόγο επιλέξτε την ποσότητα που θα χρειαστείτε, όχι περισσότερες, ούτε λιγότερες.